NPO3 Videosnacks: Het hip platform voor jongeren

NPO3 Videosnacks is een web-only platform dat is ontwikkeld door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) als een manier om jongeren te bereiken met korte, pakkende video’s. Het is vergelijkbaar met YouTube Shorts of Instagram Reels, waarbij de focus ligt op het aanbieden van snackable content die snel en gemakkelijk te consumeren is.

De NPO3 Videosnacks-website heeft een nieuwe backend gekregen die de gebruikers een automatische content biedt. Dit betekent dat gebruikers direct toegang hebben tot de meest recente en populaire video’s, zonder dat ze door een lange lijst van video’s hoeven te scrollen om te vinden wat ze zoeken.

Om deze functionaliteit te implementeren heeft Retrosync de backend van de website ontwikkeld en de verschillende content suggestie API’s van NPO geïntegreerd tot een duidelijke en eenvoudige oplossing. Het doel hiervan was om de gebruikerservaring te verbeteren en de toegang tot de content te vergemakkelijken.

Het NPO3 Videosnacks-platform is een innovatieve manier om jongeren te bereiken en te betrekken bij de publieke omroep. Het biedt een gemakkelijke toegang tot kwalitatief hoogwaardige content, die snel en gemakkelijk te consumeren is. Door deze aanpak kunnen jongeren gemakkelijk en op een leuke manier meer te weten komen over de wereld om hen heen.