Slaap beter dan ooit tevoren – ChatGPT verkoopt bed

Bij de Boxspring Xpert  heeft u keuze uit een ruim assortiment bedden, maar dit kan soms overweldigend zijn voor klanten. Hoewel u altijd terecht kunt in de showroom, bellen of chatten met de helpdesk, hebben we als experiment ChatGPT ingezet als verkoper.

Hoe werkt het?

Om ChatGPT effectief te laten werken, hebben we allereerst een indexer geschreven die alle producten op de website van Boxspring Xpert inlaadt. Deze pagina’s hebben we geanalyseerd en opgeslagen in een index. Op het moment dat een klant een vraag stelt, gebruiken we de relevante pagina’s om een antwoord te formuleren met behulp van ChatGPT.

Verkoopt ChatGTP geen onzin?

ChatGPT staat bekend als een fantast, dus hebben er wel voor gezorgd dat hij de klant geen verkeerde informatie geeft. We hebben ChatGPT zo ingesteld dat de klant altijd relevante links krijgt naar de pagina’s waarop de chatbot zijn antwoorden heeft gebaseerd. Bovendien is ChatGPT zo ingesteld dat hij on-topic blijft en geeft hij zelf aan als hij niet zeker is van zijn antwoord.

De toekomst

Dit experiment was een succes. We hebben zelfs ontdekt dat ChatGPT naast productinformatie ook vragen over retourprocedures kan beantwoorden, doordat we de hele website hadden ingelezen.

Natuurlijk liepen we ook tegen enkele beperkingen aan. Zo kan ChatGPT bijvoorbeeld moeilijk maatwerk vragen beantwoorden en hechten veel klanten waarde aan het uitproberen van een bed in de showroom. Het experiment blijft daarom voorlopig een experiment, maar toont wel de potentie van dergelijke oplossingen voor de toekomst.

We willen Boxspring Xpert graag bedanken voor hun hulp tijdens deze pilot. Bent u op zoek naar een nieuw bed? Neem dan zeker een kijkje op hun website: https://bx.eu.

Bent u ook geïnteresseerd in praktische toepassingen van Machine Learning of ChatGPT in uw bedrijf? Neem dan contact met ons op of bekijk onze andere Machine Learning cases.