Samen een veilige en fantastisch documentatieportaal creëren

Retrosync hadden we onlangs het genoegen om samen te werken met Inverid en voor hen een veilige en gebruiksvriendelijk documentatieportaal te ontwikkelen. Inverid is een expert op het gebied van software voor voor identiteitsverificatie met behulp van gechipte identiteitsdocumenten en smartphones. Ze bieden hun technologie ReadID aan als app of SDK aan klanten zoals banken en andere bedrijven die gebruikersidentificatie in hun processen vereisen.

Korte sprints

We hebben het project in slechts enkele korte sprints kunnen voltooien. We zijn begonnen met het opzetten van een werkende testomgeving. Vervolgens hebben we de zoekfunctionaliteit geïmplementeerd. Uiteindelijk hebben het documentatieportaal in het bestaande applicatielandschap van Inverid geïntegreerd. Veiligheid, gebruiksgemak en schaalbaarheid waren de belangrijkste aandachtspunten van het project en we zijn blij te kunnen zeggen dat het eindresultaat perfect aan de verwachtingen voldeed.

 

Veiligheid en gemak hand in hand

Een van de belangrijkste features van het project was de integratie met Keycloak voor autorisatie en authenticatie. Dit bood zowel klanten als Inverid-medewerkers maximale flexibiliteit en veiligheid. Daarnaast hebben we Elasticsearch gebruikt om het voor Inverid gemakkelijk te maken om elk type documentatie te kunnen indexeren. Of het nou iOS, Javadoc, Android, markdown of pdf’s zijn, alle vormen van documentatie worden gemakkelijk geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt. Uiteraard alleen voor gebruikers die daar toegang toe hebben. Daarnaast kan deze informatie bij het portal aangeleverd worden via een RESTful API, zodat bijvoorbeeld CI-builds automatisch nieuwe documentatie in het documentatieportaal kunnen uploaden.

Zoeken en vinden

Klanten van Inverid kunnen via het documentatieportaal alle documenten inzien en doorzoeken waar ze recht op hebben. Het documentatieportaal biedt een volledige zoekfunctie waarmee klanten kunnen zoeken op product, release, tags of generieke tekst. Hierdoor kunnen zij gemakkelijk en snel de gewenste documenten vinden.

Klaar voor de toekomst

Het documentatieportaal is ontworpen met het oog op schaalbaarheid en kan indien nodig eenvoudig worden opgeschaald om te voldoen aan de toenemende eisen van het groeiende klantenbestand van Inverid. Het gebruik van Ruby on Rails, Elasticsearch en andere moderne technologieën zoals Docker & Secure Cloudopslag zorgen ervoor dat de portal een groot aantal gebruikers en documenten aankan zonder enige prestatievermindering. Het documentatieportaal is een goed voorbeeld van het vermogen van ons team om samen oplossingen te leveren die zowel veilig als gebruiksvriendelijk zijn.

 

Samenwerken

We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Inverid voort te zetten en hen in de toekomst geavanceerde oplossingen te bieden. Het documentatieportaal is een goed voorbeeld van het vermogen van ons team om samen oplossingen te leveren die zowel veilig als gebruiksvriendelijk zijn.