Ruby On Rails

Ruby on Rails (RoR) is een populair framework om webapplicatie in te maken, Het staat bekend om zijn efficiëntie, eenvoud en snelheid van ontwikkeling. RoR is opgericht met als doel de ontwikkeling van webapplicaties eenvoudiger en efficiënter te maken, en is daarin geslaagd.

Hier zijn enkele redenen waarom Ruby on Rails zo’n handige taal is om snel betrouwbare applicaties te schrijven:

Conventie over configuratie

RoR volgt het principe van conventie boven configuratie, wat betekent dat het vooraf ingestelde standaardconfiguraties heeft voor veel algemene ontwikkelingstaken. Dit vermindert de tijd die wordt besteed aan repetitieve installatie en configuratie, waardoor ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het schrijven van de eigenlijke code.

Sterke community

Sterke community: RoR heeft een grote en actieve community, wat betekent dat er een schat aan bronnen, tutorials en ondersteuning beschikbaar is voor ontwikkelaars. Dit maakt het voor nieuwe ontwikkelaars gemakkelijker om te leren en snel aan de slag te gaan.

Ingebouwde test stuite

RoR bevat ingebouwde testmogelijkheden, waardoor het eenvoudig is om tests voor uw toepassing te schrijven en uit te voeren. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw code betrouwbaar en bugvrij blijft.

Ruby

De Ruby-taal, waarop RoR is gebouwd, staat bekend om zijn leesbaarheid en beknopte syntax. Dit maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker is om code te schrijven en te begrijpen, waardoor de kans op bugs wordt verkleind en onderhoud en updates eenvoudiger worden.

Libraries

RoR heeft een groot aantal componenten van derden beschikbaar, ook wel Gems genoemd. Deze bieden kant-en-klare functionaliteit voor algemene zaken als authorisatie, authenticatie, integratie met sociale media, et cetera. Dit kan tijd besparen en het gemakkelijker maken om nieuwe functies aan uw toepassing toe te voegen.

Bewezen technologie

Hier zijn enkele bekende applicaties op internet die Ruby on Rails gebruiken:

  • Digid: Een identiteitsbeheerplatform waarmee Nederlandse overheidsinstanties, de identiteit van Nederlandse burgers op internet kunnen verifiëren.
  • Shopify: een e-commerceplatform dat door meer dan een miljoen bedrijven wordt gebruikt om online winkels te creëren en te beheren.
  • Airbnb: Een marktplaats waar mensen hun huis of appartement kunnen verhuren aan reizigers.
  • GitHub: een webgebaseerd platform voor versiebeheer en samenwerking dat wereldwijd door miljoenen ontwikkelaars wordt gebruikt.
  • Twitch: een platform voor livestreaming voor gamers en andere videomakers.
  • SoundCloud: een wereldwijde gemeenschap van muzikanten, producers en audiomakers waarmee gebruikers audiotracks kunnen uploaden en delen.
  • Zendesk: een klantenserviceplatform dat ondersteuning biedt via meerdere kanalen, waaronder e-mail, telefoon en livechat.
  • Basecamp: een tool voor projectbeheer en samenwerking die wereldwijd door teams en bedrijven wordt gebruikt.
  • Hulu: een video-on-demand-service die populaire tv-programma’s, films en originele inhoud aanbiedt.

Ontwikkel met ons

Bij Retrosync ontwikkelen wij al meer dan 15 jaar producten in Ruby on Rails voor onze klanten. Ook iets ontwikkelen? Neem contact met ons op!