Shield – Nedap

Om de beveiliging van de zorggevens van Nedap healthcare aan te scherpen, is er intern een nieuwe applicatie opgzet – Shield. Shield maakt het mogelijk om realtime beslissingen nemen over zorggegevens. Als een zorgmedewerker bijvoorbeeld clientinformatie wil bekijken op haar telefoon, wordt nu realtime gechecked of deze medewerker op dit moment deze specifieke clientinformatie mag inzien. 

Omdat dit soort realtime authorisatie informatie zeer snel beschikbaar moet zijn voor alle gebruikers van het systeem heeft Retrosync hierbij geholpen. Om veiligheidsredenen was het ook niet mogelijk om gegevens te cachen, wat de uitdaging nog grote maakte. Wij hebben in Elixir meegeholpen aan de websocket API van het systeem. Door dit slim te combineren met HAProxy zorgt dit voor een zeer snelle en schaalbare oplossing.

https://www.nedap-healthcare.com