Corona Vaccinatie Rapportage Tool Verpleegtehuizen (Covid19)

Voor het nationaal dashboard en het monitoren van Nederland heeft het RIVM gevraagd aan alle verpleegtehuizen om gegevens aan te leveren over het aantal gevaccineerde mensen.

Met behulp van deze gegevens worden onder andere het CoronaDashboard gevuld. Voor Nedap Healthcare (marktleider voor de ouderenzorg in Nederland) de uitdaging om deze gegevens op een veilige manier uit de applicaties te halen, op een manier die voldoet aan de privacy wetgeving. Deze moet vervolgens geconverteerd worden naar het formaat dat het RIVM vereist voor zijn rapportages.

Retrosync is samen met AmberBit verantwoordelijk geweest voor het bouwen van de gehele applicatie in Phoenix Elixir. Hiertoe behoren onder andere: een interactieve frontent voor zorginstellingen, een admin backend voor helpdeskmedewerkers van Nedap Healthcare.

Daarnaast hebben wij een process uitgedacht waarbij de zorginstelling zelf zijn eigen gegevens kan opvragen en versturen naar het RIVM, waardoor de procedure blijft voldoen aan de Privacy wetgeving en de afspraken tussen Nedap en de verschillende zorginstellingen.